Café-restaurant langs de pittoreske smoKKelroute eede-middelburg

Ons verhaalRestaurant De Tol

Net over de Nederlands-Belgische grens in het pittoreske Eede ligt De Tol, een oergezellig en landelijk restaurant waar jong en oud zich meteen thuis voelt. Ondertussen staat de vierde generatie er aan het fornuis. Wij (Michel en mijn echtgenote Kelly) ontvangen onze gasten dan ook graag in deze familiale sfeer. We verwennen je graag met heerlijke dagverse gerechten, lekkere pannenkoeken of een royale ijscoupe.

Ons familierestaurant heeft zijn naam te danken aan de tol die men vroeger moest betalen aan een stuk privéweg dat naar België leidde. Toen de privéweg openbaar domein werd, verdween het tolgebeuren, maar de naam De Tol bleef wel bestaan als een historische herinnering aan een andere tijd.

De beginjaren

Ooit – en dan spreken we over de beginjaren 1900 – was De Tol een klein caféetje, een estaminet waar de gasten zich schaarden rond de Leuvense stoof. De dienstdoende duaniers die ‘tol’ moesten innen, kwamen er maar al te graag eens aan de toog zitten voor een babbeltje. Naast het café lag de boerderij waar de ganse familie zijn taken had. Op de aanpalende weiden stonden de koeien rustig te grazen.

Door de jaren heen breidde de herberg stilaan uit tot een volwaardig restaurant. De leefruimte van de boerderij werd een deel van het restaurant en de koestal werd een volledig uitgeruste restaurantkeuken. De weiden werden ingepalmd door een grote tuin met terras en speeltuin voor de allerkleinsten. De rode draad blijft tot op heden het landelijke, authentieke karakter. De Tol is dan ook vandaag een gezellig restaurant waar iedereen welkom is en de nostalgie van het boerderijleven nooit veraf is.

Vele wegen leiden naar De Tol

De Tol ligt als het ware op de kruising van Oost-, West- en Zeeuws-Vlaanderen. Verschillende fietsroutes zoals de Smokkelroute, de Maerlantroute en het fietsknoopnetwerk passeren er. De Tol is dus ook de ideale plaats om tijdens een fietstochtje even te verpozen en op krachten te komen. Kom ons dus zeker snel eens een bezoekje brengen!

fietsoplaadpunt
Fietsoplaadpunt

Heb je even nood aan een pauze?
Bij ons kun je zowel jezelf
als je fiets opladen.

fietsherstelpunt
Fietsherstelpunt

Voor kleine fietsherstellingen,
kun je gebruik maken van ons eigen fietsherstellingspunt..

Cadeaubon
De Tol cadeaubon

Leuk om te geven maar ook leuk om zelf te krijgen: onze cadeaubon, onbeperkt geldig.